Отговор от офиса на г-н Николай Младенов

Първо, държа да поднеса моите извинения към г-н Петър Нацев заради 10-дневното забавяне с което публикувам този пост. Имах други ангажименти и не съумях да намеря време.
Както писах преди време, бях отправил запитване до офиса на г-н Николай Младенов (член на Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите в Европарламента ) относно инцидента с ЧЕЗ. Човекът прояви интерес и обеща да проучи случая.


Та на 26.10 (ако не се лъжа в датата), ми се обади въпросния г-н Нацев, асистент на Н. Младенов, и от проведения с него разговор останах с впечатление че все пак може да се търси нещо по съдебен път. Доколкото помня, човекът спомена че се е консултирал с правни експерти от СУ и още не помня с кого (за това мразя телефонните разговори – защото не помня какво са ми казали повече от 2 часа).
Накратко – според него публикуването на e-mail адрес е все пак в нарушение на закона за защита на личните данни. Аз и досега не мисля така, но все пак не съм юрист и няма да споря.

Ето Ви и копие от писмото (естествено – попитах за разрешение да го публикувам :-)):

Zdraveite,
kakto vchera govorihme, izprashtam vi kratka informacia ot Zakona za lichnite danni i kakvo moje da se napravi, za da ia slojite na bloga. Ako vie ili niakoi ot drugite zasegnati iskate dopulnitelno sudeistvie po problema, moje da okajem takova.
Radvam se che ste poluchil pone izvinenie ot Chez i dano poveche da vnimavat zanapred.
Priaten weekend,
Petar
Petar Natsev
Assistant to Nickolay E. Mladenov, MEP
European Parliament
ASP 05E262
60, Rue Wiertz
BE-1047 Brussels
Tel. +32 (2) 2837717
Fax +32 (2) 2849717
e-mail: nickolay.mladenov-assistant2@europarl.europa.eu
www.nmladenov.eu

Както виждате – човекът пише (макар и на шльокавица), че ако някой друг желае съдействие по случая – може да му бъде оказано такова. Така че – който желае да се разправя, да заповяда.
Аз, както обещах вече, няма да търся нищо от страна на ЧЕЗ след извинението от тяхна страна, но ако някой с помощта на нашите евродепутати измъкне нещо от Енергото – може да почерпи с бутилка хубаво червено вино 🙂
В добавка към писмото имаше прикачен файл с текстове от законите, който не смятам за нужно да качвам. Най-важното в него е че ако човек желае да се оплаче – трябва да се обърне към Комисията за защита на личните данни в срок до една година.

В заключение – държа да подчертая че от офиса на г-н Младенов реагираха адекватно. Хората не са поемали точен ангажимент, но са си направили труда да поразпитат тук и там. Колко полза има от това е друг въпрос. За мен по-важното е че все пак обърнаха внимание – нещо което въобще не очаквах.

Вашият коментар